ჭაობის პატარა ქათამურა - 25 ნოემბერში 2011 - Персональный сайт
შაბათი, 25.02.2017, 12:00მოგესალმები სტუმარი | RSS
შემოიხედე
საიტის მენიუ
სასარგებლო ბმული
ჩვენი გამოკითხვა
Оцените мой сайт
სულ პასუხი: 399
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
შესვლის ფორმა
...
სასარგებლო ბმული
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 25 » ჭაობის პატარა ქათამურა
17:08
ჭაობის პატარა ქათამურა


ჭაობის პატარა ქათამურა

 

მცირე ქათამურა მოიპოვება ევროპაში, აზიის დიდ ნაწილში, აფრიკაში.

საქართველოში მცირე ქათამურა გვხდება თითქმის ყველგან როგორც მობუდარი ფრინველი, დასაშვებია, რომ ზამთრობს აჭარაში. ვერტიკალურად ვრცელდება 2000 მდე.

მცირე ქათამურა ბინადრობს შინაგანი წყალსატევების სანაპიროებში, რომლებიც დაფარულია ლერწმით, ჩალით, ბუჩქნარით, ჭალით. ბუდეს იკეთებს მიწაზე. წლის განმავლობაში მრავლდება ორჯერ. დებს 6 – 9 კვერცხს. კრუხობის ხანგრძლივობა აღწევს 21 დღემდე. კრუხად მორიგეობით ჯდება ორივე მშობელი, მაგრამ მეტ ხანს მაინც დედალი ზის კვერცხებზე. ძირითად საკვებს შეადგენს ჭიები, მწერები, ობობები, მცირე ზომის ლოკოკინები. ჭამს აგრეთვე მცენარეთა ნორჩ ყლორტებსა და კვირტებს.

 

წყარო: monadire.com

კატეგორია: ფრინველები | ნანახია: 331 | დაამატა: gio | ტეგები: ჭაობის პატარა ქათამურა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *:
სასარგებლო ბმული
ძებნა
სასარგებლო ბმული
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩანაწერების არქივი