სამშაბათი, 21.11.2017, 07:07მოგესალმები სტუმარი | RSS
შემოიხედე
საიტის მენიუ
სასარგებლო ბმული
ჩვენი გამოკითხვა
Оцените мой сайт
სულ პასუხი: 407
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
შესვლის ფორმა
...
სასარგებლო ბმული
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 25 » ჩიჩხინაკი
17:43
ჩიჩხინაკი

დედალი ჩიჩხინაკი


მამალი ჩიჩხინაკი


ჩიჩხინაკი

 

ჩიჩხინაკი გავრცელებულია ევროპაში, კავკასიაში, მცირე აზიაში, ჩრდ ირანში, ჩ.-დ. აფრიკაში, ეგვიპტეში.

საქართველოში ჩიჩხინაკი მოიპოვება მრავალ ადგილას როგორც მობუდარი ფრინველი. ვერტიკალურად ვრცელდება 2500 მ – მდე.

ბინადრობს ტყეებში, მეტწილად ზედა სარტყელში, ზოგჯერ სუბალპურ ველებზე, ბუჩქნარში. ბუდეს იკეთებს მიწაზე, კლდის ნაპრალში, ან წინწამოწვდილი ლოდის ქვეშ, ზოგჯერ ბუჩქზეც, მაგრამ მიწის ზედაპირს დიდი მანძილით არ სცილდება.
დებს 4 – 5 კვერცხს. საკვებს შეადგენენ მწერები, მცენარეთა ნაყოფები.

ცნობილია ჩიჩხინაკის რიგი ქვესახეები, რომელთაგან საქართველოში გვხდება კავკასიური ჩიჩხინაკი – Turdus torquatus amicorum.


წყარო: monadire.com

კატეგორია: ფრინველები | ნანახია: 788 | დაამატა: gio | ტეგები: ჩიჩხინაკი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *:
სასარგებლო ბმული
ძებნა
სასარგებლო ბმული
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩანაწერების არქივი