ფუღუ - 2 მარტში 2011 - Персональный сайт
კვირა, 04.12.2016, 17:18მოგესალმები სტუმარი | RSS
შემოიხედე
საიტის მენიუ
სასარგებლო ბმული
ჩვენი გამოკითხვა
Оцените мой сайт
სულ პასუხი: 389
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
შესვლის ფორმა
...
სასარგებლო ბმული
მთავარი » 2011 » მარტი » 2 » ფუღუ
15:14
ფუღუ

ფუღუ


ძუძუმწოვარი ცხოველი მწერიჭამიების რიგისა. მისი სხეულის სიგრძე 45 მმ, კუდისა 31 მმ, მასა 1,5 გრ. აღწევს. ძუძუმწოვრებს შორის ყველაზე მომცროა. გავრცელებულია ევროპაში, აზიასა და აფრიკაში. საქართველოში გვხვდება მხოლოდ თბილისის მიდამოებში. როგორც უნიკალური და მცირე არეალის მწონე სახეობა, შეტანილია საქართველოს „წითელ წიგნში". იკვებება მწერებით. ფუღუს ბიოლოგია ჯერჯერობით არ არის შესწავლილი. 
ზამთარში ფუღუ ჭიაყელებით და თესლებით იკვებება. დღეში სჭირდება თავის წონაზე თითქმის 4ჯერ მეტი საჭმელი, წინააღმდეგ შემთხვევაში კვდება.
ფუღუ არის სანიტარი, რადგან ფოთლებში ქექვისას, ის ანადგურებს ბევრ მავნე მწერს.
მრავლდებიან სფეროსებრ ბუდეებში, რომლებსაც ბალახისგან აკეთებენ. მაკებოა დაახლოებით 28 დღე გრძელდება, რის შემდეგ დედალი შობს 3-7 ნაშიერს. მოზრდილი ნაშიერი დიდი ხნის განმავლობაში არ სცილდებიან დედას და სიარულის დროს რიგში დგებიან. ყოველივე შემდგომს წინამდგომი ბუღუ პირით კუდზე უჭირავს და ასე "ქარავებით" დადიან. არ გამოიყენება.

კატეგორია: ცხოველები | ნანახია: 793 | დაამატა: gio | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *:
სასარგებლო ბმული
ძებნა
სასარგებლო ბმული
კალენდარი
«  მარტი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
ჩანაწერების არქივი