ნანადირევის შენახვა
ნანადირევის შენახვა მოითხოვს რამოდენიმე
თვისობრიობის ცოდნას.
მოკლული ფრინველი არ შეიძლება პირდაპირ
ჩაიდოს ზურგჩანთაში,რადგან ის ნელა ცივდება და იწვევს გაფუჭებას,ბუმბული
დაიჭმუჭნება და არასასურველად დაგუნდავდება.ახლად მოკლულ ნანადირევს სპეციალური
თამასით სარტყელზე კიდებენ,როდესაც გაცივდება შემდეგ შეიძლება ზურგჩანთაში ჩადება.
კუდრდღელი კი იკიდებს არასასურველ
გემოს,თუკი მოკლული სხეული შეინარჩუნებს შარდით სავსე მუცელს.ყოველივე ეს რომ
ავიცილოთ საჭიროა ნანადირევი დავიჭიროთ ყურებით,და ზემოდან ქვემოთ ხელის
რამდენჯერმე დაცმით გვამი დაიცალოს შარდისაგან.
წლის თბილ პერიოდში ნანადირევი ადვილად
ფუჭდება,ამიტომ ხოცვის შენარჩუნების მიზნით საჭიროა სხეული გამოიშიგნოს.ეს კი
ხდება გასროლიდან რამოდენიმე ხანში.გამოშიგვნის დროს სიფრთხილეა საჭირო,არ უნდა
გაიხეს ნაწლავი რამაც შემდგომ მთელი ხორცის გაფუჭება შეიძლება
გამოიწვიოს.ზურგჩანთაში მოთავებამდე იყენებენ ჭინჭარსა და წიწვს,ნანადირევს მასში
გაახვევენ ჩანთაში განთავსების წინ.უფრო მეტი დროიტ შენახვის მიზნით კი
ნანადირევის ხორცს მოაფრქვევენ მარილსა და მდოგვს. უპირატესობას ანიჭებენ
მარილს,რადგან ის არ მოქმედებს ხორცის გემოზე და ადვილად ჩამოირეცხება წყლით.
კარგი მონადირე არასოდეს დაიზარებს
ნანადირევზე ზემოთხსენებული პროცედურის ჩატარებს რაც არ უნდა დაღლილი იყოს ის...
წყარო: nadiroba.my1.ru
|