ხუთშაბათი, 21.11.2024, 19:44მოგესალმები სტუმარი | RSS
შემოიხედე
საიტის მენიუ
სასარგებლო ბმული
ჩვენი გამოკითხვა
Оцените мой сайт
სულ პასუხი: 431
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
შესვლის ფორმა
...
სასარგებლო ბმული
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 30 » ნანადირევის შენახვა
21:59
ნანადირევის შენახვა


ნანადირევის შენახვა

 

ნანადირევის შენახვა მოითხოვს რამოდენიმე თვისობრიობის ცოდნას.

მოკლული ფრინველი არ შეიძლება პირდაპირ ჩაიდოს ზურგჩანთაში,რადგან ის ნელა ცივდება და იწვევს გაფუჭებას,ბუმბული დაიჭმუჭნება და არასასურველად დაგუნდავდება.ახლად მოკლულ ნანადირევს სპეციალური თამასით სარტყელზე კიდებენ,როდესაც გაცივდება შემდეგ შეიძლება ზურგჩანთაში ჩადება.

კუდრდღელი კი იკიდებს არასასურველ გემოს,თუკი მოკლული სხეული შეინარჩუნებს შარდით სავსე მუცელს.ყოველივე ეს რომ ავიცილოთ საჭიროა ნანადირევი დავიჭიროთ ყურებით,და ზემოდან ქვემოთ ხელის რამდენჯერმე დაცმით გვამი დაიცალოს შარდისაგან.

წლის თბილ პერიოდში ნანადირევი ადვილად ფუჭდება,ამიტომ ხოცვის შენარჩუნების მიზნით საჭიროა სხეული გამოიშიგნოს.ეს კი ხდება გასროლიდან რამოდენიმე ხანში.გამოშიგვნის დროს სიფრთხილეა საჭირო,არ უნდა გაიხეს ნაწლავი რამაც შემდგომ მთელი ხორცის გაფუჭება შეიძლება გამოიწვიოს.ზურგჩანთაში მოთავებამდე იყენებენ ჭინჭარსა და წიწვს,ნანადირევს მასში გაახვევენ ჩანთაში განთავსების წინ.უფრო მეტი დროიტ შენახვის მიზნით კი ნანადირევის ხორცს მოაფრქვევენ მარილსა და მდოგვს. უპირატესობას ანიჭებენ მარილს,რადგან ის არ მოქმედებს ხორცის გემოზე და ადვილად ჩამოირეცხება წყლით.

კარგი მონადირე არასოდეს დაიზარებს ნანადირევზე ზემოთხსენებული პროცედურის ჩატარებს რაც არ უნდა დაღლილი იყოს ის...

 

წყარო: nadiroba.my1.ru

კატეგორია: ინსტრუქციები და ეთიკა | ნანახია: 1217 | დაამატა: gio | ტეგები: ნანადირევის შენახვა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *:
სასარგებლო ბმული
ძებნა
სასარგებლო ბმული
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩანაწერების არქივი